keskiviikkona, huhtikuuta 02, 2008

Keski- Suomessa räjähti - hipit valtasivat tyhjän talon

"Täällä Jari-Pekka Vähänakki. Raportoin täältä Keski-Suomesta Jyväskylästä, missä me paikalliset olemme tyytyväisesti asuneet jo vuosikymmeniä eläen niin normaalia elämää kuin se vain on järjellisesti mahdollista.

Tähän normaaliuden järveen heitettiin eilen sarja Molotovin cocktaileja, kun joukko paikallisia aloittelevia mutta ihmeen hyvin organisoituneita hippejä valtasi Jyväskylän yliopiston kampuksella Pitkäkadulla sijaitsevan, tyhjillään olevan, talon. Hipit ovat jo ehtineet julistaa rakennuksen autonomiseksi yliopisto- ja kulttuuritilaksi, avata kansankeittiön sekä järjestää niin valtausjuhlat kuin talokokouksenkin.

Kaupungin poliisijohto on vastannut tähän lähettämällä paikalle 25 poliisia ja ainakin viisi poliisiautoa. Ahkerimmat heistä ovat jo ehtineet pukeutua mellakkavarusteisiin. Terveystoimi ja palolaitos ovat hippien ja poliisien esimerkkiä seuraten tuoneet paikalle neljä ambulanssia ja yhden paloauton. Jyväskylän kaupungin poliisipäällikkö Jukka Paarma-Iho, miten kommentoitte tätä kaupunkiamme järkyttänyttä väkivallan räjähdysaaltoa":

"No onhan se selvää, että hipit ovat reipastuneet kummasti tässä kaupungissa sitten viime vuosista, mutta kyllä nykyhippi jää vielä jälkeen laiskastakin poliisista."

"Ehkä haluatte tarkentaa...?"

"Meillä oli täällä hetkessä paikalla 25 poliisia ja viisi autoa. Yksi puhelinsoitto. Mitä hipeillä on? Yksi hometalo."

"Niin...?"

"Meillä on kypäriä, kilpiä, autoja, pamppuja, meillä on paremmat tilat. Paremmat kuin palolaitoksen pojilla. Ja tytöillä. Anteeksi vain."

"Teidän mielestänne nuorison asenteissa on siis parantamisen varaa?"

"Ehdottomasti. Organisointikyvyn tehostaminen, kohteen valinta, tiedottaminen. Kyllä toimittajakin näitä keksii. Nyt siellä netti-tv:ssä joku puhuu jostain rukoilemisesta sen puolesta että tilat jäisivät heidän käyttöönsä. Eivät jää."

"Kiitos teille, poliisipäällikkö Jukka Paarma-Iho."

"Ei kestä."

"Niin, me paikalliset normaalit keskisuomalaiset jäämme tänne henkitoreissamme odottamaan tämän terrorinäytelmän päättymistä. Kuulemiin täältä Seminaarinmäen kyljestä."

Autononominen tiedekunta löytyy täältä

Ei kommentteja: