keskiviikkona, kesäkuuta 20, 2007

poptähdet ja ilmastonmuutos

Onkohan 50 Cent kiinnostunut ilmastonmuutoksesta? Onko Black Eyed Peas kiinnostunut ilmastonmuutoksesta? Onko heillä mielipidettä? Molemmat lentelevät videoissaan yksityiskoneillaan silmät sirrillään, ja näistä jälkimmäiset laulavat, että "jos sulla ei oo rahaa, mene himpeen, köyhä". Onko kyseessä kehoitus ilmastonmuutosvastarintaan: Pysy kotona ja köyhänä, niin torjut ilmastonmuutoksen (ja koska rahaa ei ole, et voi ottaa taksiakaan)?

Daily Mailin (10.4.) mukaan Madonna lennätti viime vuonna 100 avustajaansa ja perheenjäsentä 56-päiväiselle maailmankiertueelle yksityiskoneilla sekä yksityisten lentoyhtiöiden koneilla. Madonna myös omistaa bensaa paljon kuluttavia autoja, kuten Mercedes Maybachin, kaksi Range Roveria, Audi A8:n ja Mini Cooper S:n. Hän on samalla pääesiintyjä konsertissa Lontoossa, joka "taistelee ilmastonmuutosta vastaan", lehti kertoo. Madonnan "Confessions"-kiertue tuotti myös 440 tonnia hiilidioksidia viime vuonna neljän kuukauden aikana. Red Hot Chili Peppers taas tuotti 220 tonnia hiilidioksidia yksityiskoneillaan kuuden kuukauden maailmankiertueella.

Meillä taas on kotona videot, dvd, televisio , stereot, tietokone, kannettava tietokone (käytetään harvemmin), kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, hella, uuni, jääkaappi, pakastin, toinen pakastin (ei käytössä) ja auto.

Vaikka useimmilla amerikkalaisilla tai eurooppalaisilla tai aasialaisilla tai afrikkalaisilla ihmisillä ei ole näitä kaikkia vempeleitä, on pääteltävä, että ainakaan laulaessaan "jos sulla ei oo rahaa, mene himpeen, köyhä", Black Eyed Peas ei ole kiinnostunut ilmastonmuutoksesta.

1 kommentti:

petrus kirjoitti...

mutta black eyed peas laulaa koskettavassa balladissaan "where is the love" siitä, missä on rakkaus. eli he etsivät univrsaalia yhteisyyden tunnetta, jonka saavutettuaan ihmiskunta kykenee tekemään kollktiivisen korjausliikkeen kohti kestävää kehitystä. näin ainakin tulkitsisin.

ja koska madonna omistaa niin monta autoa, suurin osa varmaankin seisoo joutilaana talleissaan. tämähän on parempi vaihtoehto kuin se, että kaikki nuo autot olisivat eri omistajilla, jolloin niillä ajettaisiin luultavasti päivittäin.
siispä madonna ja selänteen teemu ovat übertiedostavia (anteeksi ilmaisu), tosin ehkä tiedostamattaan.