torstaina, kesäkuuta 01, 2006

Haloo, onko Kari?

Yksikin asia on jäänyt ajattelematta loppuun. Jos nimittäin jätän metsänistutustöissä pottiputkeni metsään, lakkaako se silloin olemasta pottiputki? Haluaisin päästä tässä asiassa aineen ja idean ytimeen.

(Väliin pieni draamallinen esitys kuvaamaan tilannetta lukijalle.)

Pelto. Miehet poistumassa. Yksi katsoo taaksensa. Hän näkee puskaan piilottamansa työvälineen. Hän näkee sen. Mies kääntää katseensa pois. Poistuminen.

(Palaamme normaalilähetykseen.)

Tämä on askarruttanut, olen jäänyt hämärään. Tiedän ettei pottiputki häviä, ellei joku sitä nyt mene varastamaan. Kun palaan, se on siellä edelleen. Mutta mitä on pottiputkeni silloin kun en sitä näe, kun en sitä käytä? P-o-t-t-i-p-u-t-k-i häviää olemasta, se on varmaa. Hämähäkki ei tiedä sanoista mitään. Ja kun hämähäkki löytää putkeni, ei se ole sille sama asia kuin minulle. Sillä voi olla esineelle eri käyttötarkoitus, se voi kutoa sinne seittinsä. Onko se sille edes esine?

Entä jos putkeani ei tapaa kukaan? Maapallo vetää sitä puoleensa ja päinvastoin, pystymme esittämään esineiden oletettuja suhteita. Voimme olettaa, että se lojuu siellä. Tuleeko putkesta pelkkää materiaa, massaa ja tilavuutta? Siihen asti kunnes joku löytää sen.

Voidaanko sanoa, että metsässä on pottiputken mahdollisuus.

Aion nyt soittaa työnantajalleni ja kertoa tämän kaiken.

1 kommentti:

Risto kirjoitti...

Sinut on haastettu meemiin;

Kokoa pieni tarina vähintään kolmesta seuraamastasi blogista, ottamalla virke kustakin vähintään ja yksi haastajan blogista ja haasta jokainen lainaamasi blogaaja, paitsi haastajasi.