perjantaina, kesäkuuta 09, 2006

Marko Tapio ja karhu

- Kyllä se pittää olla sekin kun sillä Marko Tapiolla sitten oli niitä puukkoja tupesta ulkona siinä yöpöydällä niitä piti kato, että hän niillä puolustaa itteänsä sitten, jos joku tulee, alkuaikona oli kaks vaan tai ykskö niitä oli. Että ihmisellä olis semmonen että hän toteuttaa itteään sodassa, kyllä se on inhottava ajatus, mutta kyllä kai se kutinsa pittää, mutta on siinä sekin että siitä on tuosta ajatuksesta ulkona kyllä se politiikka, että kyllä se on sitä politiikkaa kanssa, sitten jos oot siellä pyssyn kanssa ja sulla alkaa hajuaistit ja muut vertymään kun näet että se vihollinen sieltä tullee niin se on sitä biologiaa varmaan. Mutta kuka siitä päättää, se siitä on ulkona. Siitä ajatuksesta.
- Ja sitten nämä karhut, oli se nainen metässä lenkillä ollu, että hän oli tätä karhua sitten potkassu nenukkiiin, kun päälle oli tullu kato. Puolustanu poikasiaan. Tämä karhu. Niin sitten näitä kommentteja oli ihmisillä, netissä, niin minua ottaa se kyllä päähän se, että näistä karhuista leivotaan tämmöstä jeesusta, että jättäkää hyvät immeiset nämä karhut rauhaan, ja ei sinne pidä mennä sinne mehtään karhuja häirittemmään, pittää juosta vaan maantien varressa kato. Se on semmonen helppo jeesus, kun ihminen on se paha ja ihminen on tunkeutunu ja vienyt karhuilta ja susilta ja mitä näitä nyt on, alueet ja heitä ampuu. Onhan se näin. mutta kun katot sitä luontoo, ns. luontoa - mitä minäkin tässä - niin se on yhtä kiertoa ja käyttöä ja taistelua siellä. Niin joku karhuemo lastensa kanssa, nimenomaan lasten, hänestä tehdään tämä jeesus. Että hän vaan siellä elelee. Ja eleleehän se, mutta hänestä tämä hyvä tehhään. Vaikka siellä se konflikti on. Läsnä. Ja sitten kun konflikti tapahtuu, niinku tässä naisen ja karhun tapauksessa, niin se kielletään. Ei karhu voi pahhaa tehdä. Ei pidä mennä sinne mehtään, kato.

- Sitten oli eläinoikeusesitteessä joskus tämmönen lause, että 'ankarien olosuhteiden vuoksi on naali joutunut turvautumaan liharuokaan'. Ikään ku naali olis tästä pahoillaan, kyllähän minä muuten, mutta ymmärrätte varmaan. Toinen juttu oli se kun joku tosissaan yhessä pöydässä ehotti, kuka lie ollu, että pitäiskö opettaa oma kissa kasvissyöjäksi.

Pitäs vissiin käydä jossain sikalassa.

Ei kommentteja: